Αστυνομία

02/02/2016

Με ελλιπή φωτισμό οι πόλεις της Κύπρου

Το κράτος πλήρωσε 2 εκατομμύρια για αγορά Led οικονομικών λαμπτήρων σε κύριες διασταυρώσεις αυτοκινητόδρομων, και καλά έκανε φυσικά, αλλά εξακολουθεί να κρατά απενεργοποιημένες τις μισές λάμπες οδικού φωτισμού με επακόλουθο οι δρόμοι να είναι σκοτεινοί και επικίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς. Δεν μας αρκεί και αυτό, τα φώτα ανοίγουν 1 ώρα μετά που σκοτεινιάζει και κλείνουν 1 ώρα πριν ξημερώσει κάνοντας τους δρόμους περισσότερο επικίνδυνους. Είναι άξιο απορίας γιατί δεν επαναφέρουν τον φωτισμό όπως ήταν […]
05/02/2013

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τα «χαμένα» εκατομμύρια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Τμήματος Αρχαιοτήτων, προσπαθεί να διατηρήσει ακέραια την κληρονομιά με σεβασμό στα μνημεία και τους χώρους. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου είναι κυριολεκτικά μεγάλη επένδυση δεν αντιλέγει κανείς, αλλά συνάμα και μεγάλη ως προς το κόστος υλοποίησής της και μεγάλη σε διάρκεια.
19/09/2010

Tι γίνετε όμως με τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα?

Αναφορικά με την νέα νομοθεσία για τις πινακίδες εγγραφής των οχημάτων η οποία παρέχει στην Αστυνομία την εξουσία να κατακρατεί αυτοκίνητα και να τα μετακινεί σε εγκεκριμένους από τον Αρχηγό της Αστυνομίας χώρους και οι ιδιοκτήτες θα ενημερώνονται αυθημερόν όταν τα οποία είτε δεν φέρουν πινακίδες εγγραφής, είτε υπάρχει στις πινακίδες κάποιος μηχανισμός ή αντικείμενο, που εμποδίζει την ορατότητα ανάγνωσης ή φωτογράφησης των πινακίδων.