Παλαιό ΓΣΠ, 25 χρόνια φαγούρας

Παλαιό ΓΣΠ, 25 χρόνια φαγούρας

Το παλιό ΓΣΠ παραμένει ένα έρημο οικόπεδο από το 1990 όταν ο Γυμναστικός Σύλλογος «Τα Παγκύπρια» το παραχώρησε στην Κυβέρνηση. Το κράτος το 2010 με υπερηφάνεια προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, το 2011 έγινε επιλογή και 4 χρόνια μετά τα αρμόδια υπουργεία ( Εσωτερικών & Οικονομικών) δεν έκαναν απολύτως τίποτα και τα αρχιτεκτονικά σχέδια που στοίχισαν πολλές χιλιάδες ΕΥΡΩ αραχνιάζουν στα συρτάρια σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση προωθεί την ανάπτυξη για να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση.

Εμείς σαν κίνηση έχουμε βρει τους πόρους και με την βοήθεια του Τμήματος Δασών να φυτέψουμε δέντρα και να μετατρέψουμε το Παλαιό ΓΣΠ σε πάρκο και να αναδείξουμε το νέο Θέατρο (στολίδι) αφού αυτοί το έχουν πνίξει και κρύψει με την σκόνη και τα αυτοκίνητα τους. Τα αρμόδιά υπουργεία αδυνατούν και προτιμούν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα αφού οτιδήποτε άλλο θα τους στερήσει το parking που από ότι φαίνεται μόνο αυτό τους νοιάζει.

Καλούμε το κράτος να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να βρεθεί άμεσα στρατηγικός επενδυτής για αυτό το έργο η να μας το δώσουν να το μετατρέψουμε σε πάρκο και πνεύμονα πρασίνου με την βοήθεια των πολιτών.

Κίνηση Πολιτών “Urban Cyprus Society”
info@urbancyprus.org | www.urbancyprus.org