Έρευνα: Απολογισμός έργου των Βουλευτών κάθε πόλης

Έρευνα: Απολογισμός έργου των Βουλευτών κάθε πόλης

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κάθε πόλη έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν βάση του πληθυσμού της και οι βουλευτές πρέπει να μεταφέρουν και να διεκδικούν αυτά τα αιτήματα στην βουλή και στην κυβέρνηση. Η έρευνα αφορά τον απολογισμό έργου των Βουλευτών κάθε πόλης την τελευταία πενταετία και έχει να κάνει με την πρόοδο και ανάπτυξη των πόλεων τους με έργα υποδομής αλλά και όλων των συναφή τομέων που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής.

Βουλευτές Λευκωσίας: Έργα ευρύτερης εμβέλειας, όπως είναι το Παλιό ΓΣΠ, το νέο Μουσείο, το Σχέδιο Κινητικότητας καθώς και έργα από Ευρωπαϊκά κονδύλια δεν έτυχαν καμίας προσοχής των βουλευτών Λευκωσίας και καμία αναφορά η διεκδίκηση αυτών των έργων δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον και οι στόχοι των βουλευτών Λευκωσίας γενικότερα δεν στοχεύουν στην προώθηση αυτών των σημαντικών έργων και ούτε βρίσκονται η βρίσκονταν στους στόχους τους, με λίγα λόγια οι βουλευτές Λευκωσίας δεν ενδιαφέρονται για τα τοπικά προβλήματα και έχουν την εντύπωση ότι είναι βουλευτές όλης της Κύπρου σε αντίθεση με βουλευτές άλλων πόλεων.

Διεκδικητικότητα Έργων: 1/10
Επικοινωνία με Πολίτες: 3/10

Βουλευτές Λεμεσού: Έργα όπως το ογκολογικό που έχουν να κάνουν με την υγεία δεν έτυχαν της ίδια προσοχής όπως έργα λιγότερο σημαντικά όπως αυτά της ανάπλασης του μόλου, παλαιού Λιμανιού, κάθετου και άλλα που στοίχησαν όσο 10 ογκολογικά μαζί. Πως είναι δυνατό να υπήρξε περισσότερη διεκδίκηση για έργα που δεν αφορούσαν την υγεία. Γενικότερα οι βουλευτές Λεμεσού πάντα διεκδικούσαν το μέγιστο για την πόλη τους σε αντίθεση με βουλευτές άλλων πόλεων.

Διεκδικητικότητα Έργων: 9/10
Επικοινωνία με Πολίτες: 8/10

Βουλευτές Λάρνακας: H πόλη της Λάρνακας παραμένει μια υποβαθμισμένη πόλη και είναι ξεχασμένη ακόμη και από τους βουλευτές της αφού απέτυχαν σχεδόν σε όλα, έργα όπως είναι η Μαρίνα Λάρνακας παραμένει στα χαρτιά εδώ και 15 χρόνια και η απομάκρυνση των διυλιστηρίων ακόμη δεν έγινε. Η κύρια οδική αρτηρία της Λάρνακας εν ονόματι Γρίβα Διγενή, δηλαδή ο κορμός της πόλης, παραμένει ένας δρόμος με κυκλοφοριακό χάος και αυτό που επικρατεί είναι αυτονόητο.

Διεκδικητικότητα Έργων: 2/10
Επικοινωνία με Πολίτες: 4/10

Βουλευτές Πάφου: H πόλη της Πάφου σε σχέση με τον πληθυσμό της κέρδισε αρκετά περισσότερα κονδύλια λόγο τις διεκδικητικότητας των βουλευτών της. Τα περισσότερα έργα που βρίσκονταν στα σκαριά έχουν τροχοδρομηθεί για να είναι έτοιμα το 2017. Έργα όμως όπως είναι η Μαρίνα Πάφου παραμένει στα χαρτιά και η δημιουργία ενός θεάτρου στολίδι είναι όνειρο νυχτός.

Διεκδικητικότητα Έργων: 7/10
Επικοινωνία με Πολίτες: 7/10

Ακόμη οι περισσότερες πόλεις μας απέχουν αρκετά από το να είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών και κανείς δεν είναι περήφανος για αυτό το θέαμα, και το ποιο τραγικό είναι ότι έχουν καταδικάσει και τις επόμενες γενιές. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν βουλευτές που πραγματικά να νοιάζονται και να διεκδικεί αυτά που δικαιωματικά δικαιούνται οι πόλεις τους και οι περιφέρειες τους.

Κίνηση Πολιτών “Urban Cyprus Society”
info@urbancyprus.org | www.urbancyprus.org