Η Νέα Βουλή να γίνει στο χώρο που θα γινόταν το Μέγαρο Πολιτισμού

Η Νέα Βουλή να γίνει στο χώρο που θα γινόταν το Μέγαρο Πολιτισμού

Το 1994 προκηρύχθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανέγερση νέου κτιρίου για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η ανέγερση της Νέας Βουλής σκάλωσε λόγο εξεύρεσης αρχαιοτήτων στο χώρο με αποτέλεσμα το κόστος για ανέγερση του νέου κτιρίου να εκτοξευθεί διότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων κωλυσιεργούσε για χρόνια όπως και με άλλα έργα.

Έχουμε να προτείνουμε όπως το νέο κτίριο της Βουλής να ανεγερθεί στο χώρο που θα γινόταν το Μέγαρο Πολιτισμού Κύπρου αφού όπως γνωρίζουμε το έργο έχει ακυρωθεί οριστικά και την θέση του ως Μέγαρο Πολιτισμού θα πάρει το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, να σημειώσουμε ότι οι προσφορές για ανάπλαση του κλείνουν εντός των ημερών και οποιαδήποτε παρέμβαση προς ακύρωση της διαδικασίας θα στερήσει από την Λευκωσία από το να έχει τον δικό της πυρήνα πολιτισμού.

Η αποκέντρωση υπηρεσιών δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα και θα πλήξει την ήδη μοιρασμένη πρωτεύουσα οικονομικά που ήδη στερείτε πλεονεκτήματα που έχουν οι παράλιες πόλεις όπως τουρισμό, λιμάνια, και αεροδρόμια. Δεν αρκεί μόνο αυτό το κράτος εδώ και 20 χρόνια δεν έχει ολοκληρώσει κανένα έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας και έργα για καλυτέρευσή τις ποιότητας ζωής, βλέπε Παλαιό ΓΣΠ, Νέο Μουσείο, Μέγαρο Πολιτισμού, Σχέδιο Κινητικότητας, Τραμ.

Κίνηση Πολιτών “Urban Cyprus”
www.urbancyprus.org | info@urbancyprus.org

new-parliament