Από το κακό στο χειρότερο ο Δήμος Στροβόλου

Από το κακό στο χειρότερο ο Δήμος Στροβόλου

Μετά την απόρριψη των σχεδίων για ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου και από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και με την βούλα του νέου Δημάρχου του οποίου η θητεία δεν άρχισε καλά ο Δήμος Στροβόλου πάει από το κακό στο χειρότερο.  Έστειλαν την ανάπλαση της Τσερίου στις ελληνικές καλένδες για τα συμφέροντα 4-5 καταστηματαρχών που βάζουν το προσωπικό συμφέρων πάνω από την ασφάλεια των πολιτών.
Οι προθέσεις αυτών που εναντιώνονται στο έργο είναι ξεκάθαρες, θέλουν να παραμείνει η σημερινή άναρχη κατάσταση και αυτό φαίνεται από τα αιτήματα τους να αφαιρεθεί η διαχωριστική νησίδα και να γίνει ζωγραφιστή ώστε να μπορούν κάποιοι να κάνουν επαναστροφές, να σταθμεύουν στα πεζοδρόμια και σε αντίθετη φορά. Συμφωνούμε με τον υπουργό ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις. Αν ο Δήμος δεν θέλει να γίνει το έργο, τότε τα χρήματα που είναι δεσμευμένα εδώ και 2 χρόνια να δοθούν σε άλλα έργα πρωταρχικής σημασίας και ας παραμείνουν εκεί στην Τσερίου στην τριτοκοσμική κατάσταση για άλλα 15-20 χρόνια και ας ελπίσουμε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Ο νέος Δήμαρχος να αρχίσει νοιάζεται για την ασφάλεια και να φτιάξει τους τριτοκοσμικούς δρόμους που βρίσκονται στα όρια του, όπως είναι η Σταυρού, Αθαλάσσας και Τσερίου, Ταυτόχρονα ο Στρόβολος πρέπει να αποκτήσει κέντρο αναφοράς και να αρχίσει να αντλεί χρήματα από τα διαθρωτικά ταμεία για νέα έργα.

Κίνηση Πολιτών “Urban Cyprus Society”
info@urbancyprus.org | www.urbancyprus.org